Çıtır Muska Böreği

Çıtır Muska Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Sos için;

  • 1 şişe soda
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için;

  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay barda sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızıbiber
  • Pulbiber

Çıtır Muska Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesi haşlayalım,haşladığımız patatesi ezelim, soğanı küp küp doğrayalım ,sıvı yağ da soteleyelim.
  2. Ezdiğimiz patatesi, tuz ve baharatları da ek edip kavuralım. Soğumaya bırakalım.
  3. Diğer tarafta sos materyallerini karıştıralım yufkayı masaya serelim .
  4. Her tarafına gelecek halde sos sürelim.
  5. Bir kenarını katlayalım ve iki parmak genişliğinde şeritler halinde keselim.
  6. Kestiğim şeritlere patatesli hastan en baş kısmına koyalım muska halinde saralım.
  7. Diğer iki yufkayı da bu biçimde yapalım kalan sosu böreklerin üzerine sürelim susam serpip 200 dereceli evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.

Çıtır çıtır ve çok lezzetli oluyor deneyenlere şimdiden afiyet olsun❤️.

Çıtır Muska Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Salatalık Meze
Ispanaklı Yeşilim Tatlısı
Ekşili Kabak (Maraş Usulü) Et kabağı
Haşlama (But)
Süt Helvası
Damla Çikolatalı Cevizli Kek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet