2 Katlı Yaş Pasta

2 Katlı Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Ganaj için;

  • 2 paket 200 ml lik sıvı krema
  • 500 gram bitter çikolata

Pastacı kreması;

  • 5 su bardağı süt (1000 ml)
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır yahut buğday)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Pandispanya ( 20-22 cm kalıp için );

  • 4 adet büyük uzunluk yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır yahut buğday)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tutam tuz

İçi için

  • Çilek
  • Muz
  • Damla çikolata ( isteğe bağlı draje yahut istediğiniz çikolata )

2 Katlı Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ganaj üretimiyle başlıyoruz kremayı ısıtın: küçük bir tencereye sıvı kremayı koyun ve kısık ateşte kaynama noktasına gelmeden ısıtın (kaynamamalı, yalnızca hafif duman çıkmalı).
  2. Çikolatayı ekleyin: ocağı kapatın, içine küçük kesimlere bölünmüş çikolatayı ekleyin.
  3. Birkaç dakika bekleyin, akabinde spatula yahut silikon çırpıcı ile çikolata büsbütün eriyene kadar karıştırın. Sonra da dinlenmesi için kenara alın.
  4. Pastacı kreması için; kuru materyalleri karıştırın: Küçük bir tencerede şeker, un ve nişastayı karıştırın.
  5. Sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpın, akabinde yumurta sarısını ekleyin ve karıştırın.
  6. Orta ateşte daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
  7. Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  8. Üzerini streç sinemayla kapatarak (kremaya değecek şekilde) soğumaya bırakın.
  9. Pandispanya için. ( 2 katlı olacağı için bu tanımı 2 kere yapıyoruz. ) yumurtaları şekerle çırpın.
  10. Yumurtaları akı ve sarısı olarak ayırın.
  11. Yumurta aklarını bir çimdik tuz ile mikserle beyaz ve köpük üzere olana kadar çırpın.
  12. Şekeri azar azar ekleyerek yüksek zamanda çırpmaya devam edin. 2. Yumurta sarılarını ekleyin
  13. Yumurta sarılarını tek tek ekleyerek düşük zamanda karıştırın.
  14. Vanilini de ekleyin.
  15. Kuru gereçleri ekleyin .Un, nişasta ve kabartma tozunu elenmiş olarak ekleyin.
  16. Spatula ile alttan üste nazikçe söndürmeden karıştırın.
  17. 20-22 cm kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin.
  18. Karışımı kalıba dökün ve tezgâha yavaşça vurup hava kabarcıklarını çıkarın.
  19. Önceden ısıtılmış 170°c fırında (alt-üst ayarda) 35-40 dakika pişirin.
  20. Fırın kapağını birinci 30 dakika açmayın.
  21. Fırından çıkınca kalıbı aykırı çevirerek ızgara telinde soğutun.
  22. En az 4 saat dinlendirin, tercihen 1 gece.
  23. Pandispanyayı daha nemli yapmak için:  1 çay bardağı süt ekleyebilirsiniz (pandispanya sütlü olur, daha yumuşak fakat biraz daha az kabarır).
  24. Püf noktaları: ✅ yumurtalar oda sıcaklığında olmalı. ✅ un ve nişasta kesinlikle elenmeli. ✅ mikser yerine spatula ile nazikçe karıştırılmalı. ✅ piştikten sonra çabucak kesmeyin, dinlendirin.
  25. Pandispanya dinlendikten sonra tercihe bağlı iki yahut üç kat olacak halde kesilir. ( ben 2 kestim )
  26. Pandispanya yaptığımız kalıbın içerisine yerleştirilir.
  27. Plastik bir şişenin kapağı küçük delikler halinde delinerek içerisine süt koyulup kekin üzerinde gezdirilir/ ıslatılır .
  28. İçine kremamızın yarısını koyup sonra da iç materyallerinin tekrar yarısını yerleştirelim .
  29. Kekimizin öteki yarısını da üstüne kapatıp tekrar sütle ıslatalım. Kalıbı çıkarmadan elimizle bastıralım yavaşça.
  30. Uygun bir tabağa kekimizi alıp kalıbımızı çıkarıyoruz ve kenarlarını streçleyip buzdolabına atıyoruz.
  31. üst katını yapmak için kekin kenarlarından küçültüyoruz ki katlı dursun ve tekrar birebir tekniği uyguluyoruz süt, krema, meyveler, ve tekrar kek olacak formda.
  32. Dinlenen keklerimizi üst üste koyuyoruz ve çöp şiş yardımıyla sabitleyip fazla kalan çöp şişi kesiyoruz. Tercihen 2 adet çöp şiş kullanılabilir.
  33. Süslemeden evvelki son adım olan ganajımımızı uyguluyoruz. Oda sıcaklığındaki ganajımızın kıvamına bakıyoruz şayet çok akışkansa buzdolabında yarım saat bekletiyoruz. Şayet çok katıysa ben mari yolu kıvam alacak kadar ısıtıyoruz.
  34. Kıvamı krem şanti üzere olmalı.
  35. Öncelikle kenarlarına ganajımızı uyguluyoruz ince bir katman halinde.
  36. Sonra üzerine uyguluyoruz spatulamızı temizleyip ikinci katını atıyoruz pastamızı çevirerek düzgün bir formda her yerine yayıyoruz.
  37. Süsleme;  üzerine kullanmak isterseniz figürler yahut şeker hamuruyla yapacağınız harflerle yazılar yazabilirsiniz. Afiyet olsun.

2 Katlı Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Dünyası Kekiklim
Cevizli Kadayıf Tatlısı
Klasik Kahvaltı
Portakallı Muhallebi (12+ Ay)
Pırasa Mücveri Tarifi
Karnabahar Mantısı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet