Tavuklu Sebzeli Pilav

Tavuklu Sebzeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kasesi pirinç
  • Tavuk göğsü
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 3 adet kapya biber
  • 5- 6 kaşık domates konservesi
  • Karabiber
  • Tuz

Suyu için;

  • Tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiberi

Tavuklu Sebzeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak pirinçi tuzlu ılık suya ıslatalım yıkayıp süzelim.
  2. Tavukları kuşbaşı doğrayıp haşlayalım.
  3. Biber, patates ve patlıcanı ay biçiminde doğrayıp kızartalım.
  4. Tencerenin tabanına biraz tereyağı koyup tavukları biraz yağda çevirelim tuz ve karabiber ekleyip kaşıkla bastıralım.
  5. Üzerine patlıcanları, sonra patates, sonra biber her dizdiğimizde kaşıkla bastıralım, sonra domates konservesinden 5,6 kaşık üzerine yayalım yoksa küp küp doğranmış kabuksuz domates de olur.
  6. En üste pirinçleri koyup bastıralım, suyu için pirinçi ölçtüğümüz kaseyle tavuk suyuna 1 yemek kaşığı salça,tuz, karabiberi ekleyip karıştıralım, yağ koymanıza gerek yok.
  7. Suyu en üste tek bir yerden döküp kapağını kapatalım orta sonra kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsunnn 😘.

Tavuklu Sebzeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Limonata
Profiterol
Elmalı Kurabiye
Kaşar Peynirli Sütü Domates Çorbası
Karidesli Kremalı Tagliatelle
Bol Soslu Portakallı Islak Kek
Hdabla | © 2025 |