Yaş Pasta Tarifi

Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya kek için;

  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un 2 bardak bir parmak eksik olacak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Bir fiske tuz

Arasının kreması için;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 2 paket şekerli vanilin
  • 2 paket sıvı krema(200ml)

Üzeri için;

  • 80 gram beyaz çikolata
  • 2 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kahvaltılık sürülebilir çikolata

Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 5 su bardağı süt yani 1 litre sütü uygun bir tencereye alalım.
  2. 4 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı nişasta bir buçuk su bardağı toz şeker 2 adet yumurtayı da üzerine ekleyelim bir çırpmak üzere yardımıyla karıştırarak kaynayıncaya dek pişirelim.
  3. Kaynayan kremaya tereyağını ve 2 paket vanilyayı ekleyip blenderdan geçirelim.
  4. Kremamızı pasta ortası için kullanacaksanız yalnızca soğumasını bekleyin karıştırarak şayet pastanın dışı için kullanacaksanız bir gece buzdolabında bekletin.
  5. 2 paket hazır taze kremayı uygun bir karıştırma kabına alarak mikserle katılaşana kadar çırpalım.
  6. Daha sonra büsbütün soğumuş olan birinci yaptığımız kremayla katılaşmış kremamızı birleştirerek mikserle pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  7. Yapmış olduğumuz ve büsbütün soğuyan pandispanyamızı 3 kesime bölelim.
  8. Kelepçeli kalıba daha düzgün olması için birinci katını yerleştirelim ve süt ile ıslatalım.
  9. Daha sonra hazırlamış olduğumuz kremadan biraz dökelim üzerine küçük küçük küp küp doğranmış muz çilek siz hangi meyveyi koymak isterseniz ben muz ve damla çikolata kullanmayı tercih ettim. Ve üzerine tekrardan biraz krema dökelim spatula ile düzleyelim.
  10. 2 kat için 2 pasta tabanını yerleştirelim süt ile ıslatalım ve üzerine yeniden biraz krema dökelim ortasına muz ve damla çikolata serpelim daha sonra biraz daha krema döküp spatula ile yeniden düzleyelim.
  11. 3 kat için 3 pasta tabanlı yerleştirelim ve süt ile ıslatalım.
  12. Daha sonra buzdolabında bir gece bekletelim.
  13. Ertesi gün buzdolabından pastamızı çıkaralım ve kelepçeli kek kalıbından kurtaralım.
  14. 1 su bardağı soğuk süt ile 2 paket kremşantiyi mikserle yoğunlaşıncaya kadar çırpalım.
  15. 1 yemek kaşığı bir kenara ayıralım. Kalanını sıkma torbasına koyalım. Pastanın kenarlarına aşağıdan üste gerçek kısa aralıklarla çizgiler cekelim. Üzerine de dıştan içe yanlışsız daire çizerek tüm kremşantiyi pastaya dağıtalım. Spatula yardımıyla düzleyelim. Pastayı dolaba koyalım.
  16. Bu sırada 1 paket sıvı kremayı ocağa alalım ve beyaz çikolatanın birinci üst sırasını koparıp bir köşeye ayıralım. Kalanını kaynama noktasındaki kremaya ekleyip çikolatalar eriyinceye kadar karıştıralım.
  17. Çikolatalar büsbütün eriyince ocaktan alıp daha uygun soğuması için öteki kaba aktaralım.
  18. Ayırmış olduğumuz 1 sıra beyaz çikolatayı benmari yöntemi eritip. Yağlı kağıda serelim ve donması için buzluğa koyalım.
  19. Tamamen soğuyan ganajı pastanın üzerine dökelim.
  20. 1 yemek kaşığı ayırdığımız kremşantiye 1 yemek kaşığı kahvaltılık sürülebilir çikolata ekleyip blenderden geçirelim. (üzerine yazı yazmak için kullanacağız).
  21. Buzluktaki dönmüş çikolatayı bıçakla küçük küçük bölelim ve pastanın kenarına tek tek elimizle yerleştirelim.
  22. Üzerine dilediğiniz yazıyı yazabilirsiniz. Afiyet olsun;).

Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Su Böreği
Anneanne Usulü Patates Kızartması
Elmalı Rulo
Bol Şifalı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği
Güveçte Çupra
Akşam Yemeğim
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet