Ağlayan Pasta Tarifi

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 1 buçuk su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket hazır çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kek hamuru için 4 adet yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri uygun karıştırma kabına alalım ve beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Ardından 4 yemek kaşığı süt 1 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyip tüm gereçler karışıncaya dek çırpalım.
- Kekimizi evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Bu ortada küçük bir sos tavasına iki buçuk su bardağı süt ve 1 paket hazır çikolatayı alalım ocağın altını açalım ve karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
- Kürdan ile denetim ettiğimiz kekimizi piştikten sonra fırından alalım birinci sıcaklığının çıkması için 5 dakika bekleyelim daha sonra bir buçuk su bardağı sütü üzerine gezdirerek dökelim.
- Tek sütü yeterlice çekip büsbütün soğuyuncaya kadar bir köşeye dinlenmeye bakalım.
- Daha sonra krem şanti hazırlamak için bir su bardağı süt ve 1 paket krem şantiyi uygun karıştırma kabına alarak çırpalım.
- Hazırladığımız krem şantiyi büsbütün soğuduğundan emin olduğumuz kekin üzerine aktaralım ve bir spatula yardımıyla etrafına eşit halde yayalım.
- Pastanın en üst katmanına tekrar düzgünce soğuyan çikolata sosumuzu gezdirelim ve onu da dikkatlice yayalım.
- Mümkünse bir gece buzdolabında bekletelim mümkün değilse bile en azından birkaç saat buzdolabında bekletelim afiyet olsun;).
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








