Bardakta Tiramisu

Bardakta Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Muhallebi için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı labne
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt (ıslaklık isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
- Kakao
- Ceviz
Bardakta Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeker ve yumurtayı çırpalım, akabinde öteki gereçleri ekleyelim.
- Keki çırpıp büyük fırın tepsinine yayıyoruz ve ince bir form veriyoruz, akabinde fırına gönderiyoruz 180° de pişiriyoruz.
- Kek pişerken muhallebili hazırlıyoruz, sütü bir tencereye alıyoruz ve labne hariç tüm gereçleri katıp karıştırıyoruz ve pişiriyoruz .
- Sürekli karıştırmak gerekiyor zira tabanı çabucak tutuyo. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp labnesini katıp karıştırıyoruz.
- Fırından çıkardığımız keki küçük kareler halinde kesip kuplara yerleştiriyoruz ve hazırladığımız süt kahve karışımı ile ıslatıyoruz.
- Ardından üzerine muhallebiyi döküp süslüyoruz.
Tatlımız hazır şimdiden afiyet olsun 🥰.
Bardakta Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





