Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır)

Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
- 180 gram margarin yada tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (sarısı içine beyazı dışına )
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe nazaran 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 4.5 su bardağı un
Bulamak için;
- Yumurta beyazı
- 1 su bardağı susam
- Yarım çay bardağı çörek otu
Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri güzelce yoğuralım.
- Yoğurduktan sonra 2 yağlı kağıdın ortasına hamurumuzu alalım, merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta açalım .
- Üzerine yumurtanın beyazını sürdükten sonra susam ve çörek otu karışımını dökelim.
- Bıçak yardımıyla çubuk formunda keselim.
- Fırın tepsisine alıp 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim, şimdiden afiyet olsun.
Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


