Kaşık Tatlısı

Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kedidili (12 tanesi)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 pk krem şanti (1 su bardağı süt)

Üzerine;

  • Çikolata sos
  • 2.5 bardak süt

Süsleme için;

  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı

Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krema için ;bütün materyalleri tencereye ekleyip pişiriyoruz .
  2. Pişip biraz soğuduktan sonra krem şanti ekleyip sütü de ek ediyoruz düzgünce çırpıyoruz.
  3. Çok koyu olmaması için ekliyoruz sütü .
  4. Parçalara kestiğimiz kedi dillerinide karıştırıp uygun bir sunum tabağına alıp soğumasını bekliyoruz dolabada kaldırabilirsiniz.
  5. Diğer tarafta çikolata sosu pişirip soğuduktan sonra üzerine ekliyoruz spatulayla düzeltiyoruz.
  6. 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
  7. İster kaşıkla birebir yerde ister tabaklara koyarak servis yapabilirsiniz biz çok beğendik deneyeceklere afiyet olsun.

Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Cookie
Ispanaklı Peynirli Gnocchi Tarifi (Videolu)
Tırnak Pide
Etli Biber Kabak Dolma
Sahurluk Pratik Kaşarlı Patates Ezme
Kremalı Salçalı Makarna
Hdabla | © 2025 |