Çeşm-i Nigar Çorbası

Çeşm-i Nigar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre su

Terbiyesi için;

  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Çeşm-i Nigar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mercimekleri yıkayarak suyunu süzdürelim.
  2. Tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğanı alalım.
  3. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Unu da tencereye ek edelim hafif kavuralım.
  5. Mercimeklerimizi de tencereye ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak su ek edelim.
  6. Mercimekler düzgünce yumuşayıp dağılınca kadar pişmeye bırakalım.
  7. Diğer taraftan çorbamızın terbiyesi için süt, suyu ve yumurta sarısını güzelce çırpalım.
  8. Mercimekler güzelce dağıldıktan sonra ocağı kapatalım ve çorbamız pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.
  9. Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ek edelim ve bir yandan da karıştırmaya devam edelim.
  10. Ocağın altını tekrar açalım ve çorbayı birkaç dakika kaynattıktan sonra tuzu ek edelim.
  11. Son sefer karıştırdıktan sonra çorbamızı ocaktan alabiliriz.
  12. Üzerinin sosu için 1 yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra içerisine pul biber ve kuru naneyi ekleyerek kızdıralım.
  13. Sosunu da üzerine gezdirdikten sonra çeşm-i nigar çorbamız servisi hazır. Sıcağı ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!.

Çeşm-i Nigar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluğa Kışlık Yeşil Fasulye Tarifi (Sadece 15 Dakikada) (Videolu)
Sebzeli Bulgur Pilavı
Oğlak Eti Haşlaması
Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Tahin Dolgulu Balkabağı Topları
İpeksi Dokuda Cup Tatlı
Hdabla | © 2025 |