Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi Tarifi

Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Süt
  • Susam

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamur yoğurma kabına hamur gereçlerini alıp ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  2. Üzerini streçleyip mayalanmaya bırakın.
  3. 40 dakika sonra mayalanan hamurun havasını alıp 6 eşit modüle bölün.
  4. Yumaklar yapıp tek tek tatlı tabağı büyüklüğünde açıp fırçayla süt sürüp susama bulayıp oklavayla biraz daha açın.
  5. Kesme aparatıyla 4 kesime bölün tepsiye dizin üzerini bezle örtüp 10 dakika daha bekleyin kızgın yağda önlü artlı kızartın.

Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun.

Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Çorbası
Kuru Domatesli Nohut Salatası
Balon Pide
Fırında Nefis Tavuk
Kıbrıs Tatlısı
Zeytinyağlı Taze Sarımsak
Hdabla | © 2025 |