Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi Tarifi
Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 5 su bardağı un
Üzeri için;
- Süt
- Susam
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur yoğurma kabına hamur gereçlerini alıp ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Üzerini streçleyip mayalanmaya bırakın.
- 40 dakika sonra mayalanan hamurun havasını alıp 6 eşit modüle bölün.
- Yumaklar yapıp tek tek tatlı tabağı büyüklüğünde açıp fırçayla süt sürüp susama bulayıp oklavayla biraz daha açın.
- Kesme aparatıyla 4 kesime bölün tepsiye dizin üzerini bezle örtüp 10 dakika daha bekleyin kızgın yağda önlü artlı kızartın.
Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun.
Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















