Mini Bazlamalar

Mini Bazlamalar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Mini Bazlamalar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ılık süt ,maya,tuz ve şeker ekleyip karıştıralım.
  2. Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım.
  3. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapalım.
  4. Üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapalım, benim hamurumdan 15 beze çıktı elimizle bezelere bastırarak biraz açalım.
  6. Üzerini kapatıp 10 dakikada bu türlü mayalandıralım.
  7. Kısık ateşte yapışmaz tavada bazlamaları artlı önlü pişirelim.

Sıcak sıcak nefis oluyor 😋 deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️.

Mini Bazlamalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltıya Şipşak Tava Böreği
Yeşil Mercimekli Soğuk Yoğurt Çorbası (Pcos Dostu)
Piliç Topkapı
Sebzeli Poğaça
Kahvaltılık Peynir Mezesi
Tek Tavada Brokoli Patates Graten
Hdabla | © 2025 |