Ispanaklı Gül Böreği

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 bağ ıspanak
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon(yarım çay kaşığından az)

Sosu için:

  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Kavrulmuş susam

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları yıkayıp kurutun.
  2. Geniş bir karıştırma kabına iri doğradığınız ıspanakları alın.
  3. Üzerine tuz serpip elinizle uygunca ovup suyunu çıkartın.
  4. Çıkan suyu elimizle sıkıp süzün.
  5. Üzerine rendelenmiş soğan tuz ve baharatları ek edip edip karıştırın.
  6. Sosu için bütün malzemeyi karıştırın.
  7. Bir yufkayı tezgaha alıp 4 eşit kesime bölün.
  8. Hazırladığınız sıvı harcı fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün.
  9. Geniş tarafına ıspanaklı harçtan koyup rulo yapın ve içe hakikat sarıp gül hali verin.
  10. Bütün yufkalara birebir süreci uyguladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  11. Kalan sostan fırçayla böreklerin üzerine az sürün.
  12. Daha sonra yumurta sarısı sürüp susam serpin ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Not:ıspanak bağınız azsa 3 bağda kullanılabilir.

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Valentine’s Day Pasta
Labnesiz Tiramisu
Bebek Tarhana (+8 Ay)
Mantarlı Makarna
Bebeğimin Kahvaltısı
Taze Bakla Yemeği
Hdabla | © 2025 |