Girit Usulü Kabak Sıyırma

Girit Yordamı Kabak Sıyırma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yeşil kabak
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet beyaz soğan
  • 3-4 kol taze soğan
  • 2.5-3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay bardağından biraz fazla su
  • Yarım limon suyu
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Girit Yöntemi Kabak Sıyırma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabakları soyacak yardımıyla ince uzun şeritler halinde dilimleyelim, üzerine yarım limon sıkalım ve bekletelim.
  2. Tencereye zeytinyağını ve piyazlık doğranmış soğanı alalım biraz kavrulunca içine yıkanan pirinçleri ve ince ince doğranmış yeşil soğanı ekleyelim.
  3. Suyunu ekleyelim ve çekene kadar bir yandan dereotunu doğrayalım.
  4. Suyu çeken pirinçe beklettiğimiz kabağı, tuzunu ve karabiberini ekleyelim kapağını kapatalım kısık ateşte pişirelim.
  5. Pişince dereotunu ekleyip altını kapatalım ve en az 1-2 saat dinlendirelim, dinlenince daha lezzetli oluyor.
  6. Ben kabağın biraz canlı olmasını seviyorum o yüzden 15-20 dk yetiyor pişmesi için siz kendi damak zevkinize nazaran pişme müddetini ayarlayabilirsiniz.
  7. Bol pirinçli sevdiğim için biraz fazla pirinç koyuyorum siz isterseniz 2 yemek kaşığı koyabilirsiniz.Afiyet olsun 💖.

Girit Tarzı Kabak Sıyırma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Etsiz Çiğ Köfte
Yoğurtlu Dereotlu Bezelye
Tantuni
3 Malzemeli Tahinli Kurabiye
Elmalı Kek
Sebzeli Lor Köftesi (Havuç, Kabak, Taze Soğan)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet