İçli Kozalak Mantı

İçli Kozalak Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

İç harcı için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2 kase yoğurt
  • 1 kase kadar hazırladığımız kıymalı harç

Servis için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz biber

İçli Kozalak Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcımız için kuru soğanı olabildiğince küçük küçük doğrayıp az sıvı yağda kavuruyoruz.
  2. Kavrulan soğanın üzerine kıymayı katıp pişene kadar kavuralım.
  3. Tuzunu, baharatlarını ve ince ince doğranmış maydanozları da ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz.
  4. Harcımızdan 1 kase kadar ayırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  5. Yufkaları üst üste dizip 16 eşit modüle bölüyoruz.
  6. İç harcından azar azar ekleyip sigara böreği üzere lakin sıkıca sarıyoruz.
  7. Hazır olan börekleri kızartıp tabağa diziyoruz.
  8. Üzerine çırpılmış yoğurt ve kıymalı harçtan döküp az ölçüde da tereyağı gezidiyoruz.
  9. Yemeğimiz servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın.

İçli Kozalak Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Belen Tava
Dereotlu Labneli Poğaça (Mayasız)
Küllü Kurabiye
Sufle
Havuçlu Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi (Şifa Gibi Çorba)
Milföyden Gözleme
Hdabla | © 2025 |