İçli Kozalak Mantı

İçli Kozalak Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
İç harcı için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 2 kase yoğurt
- 1 kase kadar hazırladığımız kıymalı harç
Servis için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz biber
İçli Kozalak Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcımız için kuru soğanı olabildiğince küçük küçük doğrayıp az sıvı yağda kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanın üzerine kıymayı katıp pişene kadar kavuralım.
- Tuzunu, baharatlarını ve ince ince doğranmış maydanozları da ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Harcımızdan 1 kase kadar ayırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Yufkaları üst üste dizip 16 eşit modüle bölüyoruz.
- İç harcından azar azar ekleyip sigara böreği üzere lakin sıkıca sarıyoruz.
- Hazır olan börekleri kızartıp tabağa diziyoruz.
- Üzerine çırpılmış yoğurt ve kıymalı harçtan döküp az ölçüde da tereyağı gezidiyoruz.
- Yemeğimiz servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın.
İçli Kozalak Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






