Tencerede İzmir Köfte Tarifi

Tencerede İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için :
- 500 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 büyük soğan rendesi ( suyu sıkılmış )
- 1 avuç doğranmış maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1 kase bayat ekmek içi
- 1 yemek kaşığı panko
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kuru reyhan
- Kuru nane
Domates sos için :
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1,5 çay bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Çay kaşığının ucuyla toz şeker
Diğer gereçler;
- 2 -3 orta uzunluk patates
- 1 adet domates
- 3-4 adet yeşil biber
- Kızartma için sıvı yağ
Tencerede İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte için köfte gereçlerinin hepsini 5-6 dk yoğurup, hal verelim. Bir tabağa alıp,streçleyip, buzdolabında 10 dk bekletelim. Kızgın yağda, her bir tarafını 2 dk kadar pişirip, havlu kağıt serili tabağa al, fazla yağı süzülsün.
- Patatesleri doğrayıp, yarım saat suda bekletip, suyunu süzüp, patatesleri uygunca kurulayalım. Yağda birinci önde patateslerin her biri tarafını 3 er dakika pişirip, havlu kağıt serili bir tabağa alalım. Fazla yağı süzülsün.
- Domatesli sos için : domatesi küp küp doğrayalım yada rendeleyelim. Zeytinyağ ekleyip, 2-3 dk pişirelim. Su, salça, tuz, karabiber, şeker ekleyelim. 1-2 dk kadar daha pişirelim.
- Birleştirme : köfte ve patatesleri tencereye yerleştirelim. Ortasına bir domatesi orta kalınlıkta kesip koyalım. Yeşil biberi tohumları temizlenmiş halde ikiye bölüp, köftelerin üzerine koyalım. En son domates sosunu yemeğin üstüne döküp; evvel yüksek, kaynayınca kısık ateşte 15-20 dk pişirelim.
Tencerede İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













