Tavuklu Siron

Tavuklu Siron Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet taze yufka
Yufkaların üzerini yağlamak için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 500 gram kalçalı but
- 1,5 litre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine için;
- 1 kase yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Üzerine;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Üzerine ;
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
Tavuklu Siron Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini yıkayıp tencereye alalım üzerine 1,5 litre su ek edip 25-30 dk haşlamaya bırakalım.
- Yufkanın birini tezgaha alalım iki yandan ve üst kısmından dört parmak içe yanlışsız katlayalım ve çok sıkı olmayacak halde saralım. (çokta gevşek olmasın)
- Uç kısmını su ile ıslatarak yapışmasını sağlayalım.
- Sardığımız yufkayı iki parmak kalınlığında keselim.
- Diğer yufkayıda birebir formda yapalım.
- Kek kalıbı yahut borcamda kulanabilirsiniz.
- Tepsi kullanırsak yağlayalım kalıp kullanırsak altına yağlı kağıt yerleştirelim.
- Kesmiş olduğumuz yufkaları dik olacak halde dizelim yufkaların üzerine yağ sürelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika denetimli bir biçimde üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
- Haşlanmış tavuk etlerini didikleyip kenara alalım.
- Fırından çıkan yufkalar hafif soğuyunca üzerine tavuk suyundan gezdirelim. Çok fazla ıslatmayalım.
- Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
- Sos tavasına sıvı yağ ve tereyağı alın ısınınca pul biber ekleyip karıştıralım.
- Yarısını yoğurdun üzerine dökelim tavuk etlerini dizelim son olarak tekrar sostan gezdirelim. Afiyet olsun 🥰.
Tavuklu Siron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











