Yumurtasız Yayla Çorbası
Yumurtasız Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı pirinç
- 6 su bardağı su
- 1 kase yoğurt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 kepçe pişen pirinçlinin suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine sos için;
- Zeytinyağı ve tereyağı 1/2 (yarım) oranda
- Nane
Yumurtasız Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 6 bardak suda yarım bardak pirinçi haşlayın.
- Ayrı kapta yoğurt, su, un ve pişen kaynamış sudan 1 kepçe alarak düzgünce çırpın. (kesilmemesi için başka kapta)
- En son yoğurtlu karışımı pirinçli suya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
- 5 dakika kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip altını kapatın.
- 10 dakika dinlenen çorbaya sosu hazırlayıp üzerine dökün. Afiyet olsun.
Yumurtasız Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







