Sumaklı Baharatlı Taze Bezelye Yemeği

Sumaklı Baharatlı Taze Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze bezelye ( yazdan buzluğa koymuştum)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet orta havuç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz tatlı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay sumak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım toz şeker

Sumaklı Baharatlı Taze Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bezelyeleri yıkayalım, tencereye koyalım 20 dk haşlayıp süzelim.
  2. Sonra patatesi soyalım küp doğrayalım ,havucu soyalım ince dilimleyelim ,biberleri küçük doğrayalım, soğanı küçük doğrayalım ,tencereye yağı koyalım.
  3. Üzerine soğanı koyalım, bir dk kavuralım.
  4. Sonra salçaları katıp karıştıralım.
  5. Patetesi ,havucu ,biberleri ek edip karıştıraralım.
  6. Tuz, baharat serpelim karıştıralım.
  7. Sonra suyunu ek edip, karıştıralım.
  8. Beş dk kaynadıktan sonra bezelyeyi ek edip karıştıralım.
  9. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım, kısık ateşte denetim ederek 40-45 dk pişirelim. Afiyet olsun.

Sumaklı Baharatlı Taze Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kifla ( Bulgaristanın Tatlı Poğaçası)
Şık Desenli Elmalı Tart
Biberli Ekmek
Çıtır Kol Böreği
3 2 1 Poğaça
Soya Soslu Makarna
Hdabla | © 2025 |