Sumaklı Baharatlı Taze Bezelye Yemeği

Sumaklı Baharatlı Taze Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze bezelye ( yazdan buzluğa koymuştum)
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta havuç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz tatlı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay sumak
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım toz şeker
Sumaklı Baharatlı Taze Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bezelyeleri yıkayalım, tencereye koyalım 20 dk haşlayıp süzelim.
- Sonra patatesi soyalım küp doğrayalım ,havucu soyalım ince dilimleyelim ,biberleri küçük doğrayalım, soğanı küçük doğrayalım ,tencereye yağı koyalım.
- Üzerine soğanı koyalım, bir dk kavuralım.
- Sonra salçaları katıp karıştıralım.
- Patetesi ,havucu ,biberleri ek edip karıştıraralım.
- Tuz, baharat serpelim karıştıralım.
- Sonra suyunu ek edip, karıştıralım.
- Beş dk kaynadıktan sonra bezelyeyi ek edip karıştıralım.
- Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım, kısık ateşte denetim ederek 40-45 dk pişirelim. Afiyet olsun.
Sumaklı Baharatlı Taze Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
