Burma Baklava

Burma Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- 6 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 5-6 su bardağı un
İçi için;
- Ceviz
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 buçuk su bardağı su
- Yarım limon
Üzeri için;
- 1 paket tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Açmak için;
- Buğday nişastası
Burma Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru ufak bezeler haline getirip dinlenmek için kenara bırakalım.
- Şerbeti için su ve şekeri tencereye koyalım.
- Kaynamaya başladığın da limonu sıkıp altı kısık formda 10-15 dk daha kaynatalım. Hafif kıvamını alacak.
- Tavada tereyağını sıvı yağ da eritelim.
- Tek tek bezeleri açalım.
- Yufkaya cevizi serpelim ve oklavaya saralım.
- İki taraftan sıkarak büzelim.
- Oklavadan çıkartarak dilimleyelim.
- Tepsiye dizdiğimiz baklavayı erittiğimiz yağı üzerine gezdirelim.
- Hepsini yağladıktan sonra 180° fırında baklavamızı kızartalım.
- Fırından çıkartınca soğuk şerbeti üzerine dökelim. Afiyet olsun🫰.
( bu ölçülerle iki tepsi çıkıyor)
Burma Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

