Burma Baklava

Burma Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 6 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5-6 su bardağı un

İçi için;

  • Ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 buçuk su bardağı su
  • Yarım limon

Üzeri için;

  • 1 paket tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Açmak için;

  • Buğday nişastası

Burma Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hamuru ufak bezeler haline getirip dinlenmek için kenara bırakalım.
  3. Şerbeti için su ve şekeri tencereye koyalım.
  4. Kaynamaya başladığın da limonu sıkıp altı kısık formda 10-15 dk daha kaynatalım. Hafif kıvamını alacak.
  5. Tavada tereyağını sıvı yağ da eritelim.
  6. Tek tek bezeleri açalım.
  7. Yufkaya cevizi serpelim ve oklavaya saralım.
  8. İki taraftan sıkarak büzelim.
  9. Oklavadan çıkartarak dilimleyelim.
  10. Tepsiye dizdiğimiz baklavayı erittiğimiz yağı üzerine gezdirelim.
  11. Hepsini yağladıktan sonra 180° fırında baklavamızı kızartalım.
  12. Fırından çıkartınca soğuk şerbeti üzerine dökelim. Afiyet olsun🫰.

( bu ölçülerle iki tepsi çıkıyor)

Burma Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Karışık Kızartma
Fırında Çöp Şiş Tavuk Patates
Airfryerda Közlenmiş Patlıcan (Yumuşacık)
Efsane Bisküvili Pasta Tarifi (Videolu)
Portakallı Kek ( Glütensiz Şekersiz)
Salçalı Yoğurt Çorbası
Hdabla | © 2025 |