Portakallı Revani Tatlısı (Videolu)

Portakallı Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Üzeri süslemesi için;
- Portakal dilimleri
- Fındık içi
- Fıstık tozu
Portakallı Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba yumurta şeker alınır ve beyaz oluncaya kadar çırpılır.
- Üzerine sıvı yağ, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, ve irmik eklenir ve biraz çırpılır.
- En son un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpılır.
- (ben orta uzunluk kare borcam kullandım) borcam yağlanır ve kek harcı dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derce fırında 30 dakika pişirilir.
- Şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve su alınır. Kaynama noktasına geldikten sonra 8 10 dakika fokur fokur kaynatılır.
- Kaynayan şerbete portakal suyu eklenir ve 3 dakika kadar daha kaynatılır.
- Fırından çıkan revani keki soğuk, şerbet sıcak olacak biçimde şerbet dökülür.
- İstediğiniz halde süslenir.
- ( 2 – 3 saat kesinlikle dinlenmesi gerekiyor) şerbeti başta fazla gözüküyor üzere olabilir ancak emin olun hepsini çekip sünger üzere bir portakallı revani oluyor. ( şayet dilimleyip şerbetini dökerseniz daha çabuk şerbetini çekecektir).
Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun ☺️.

Portakallı Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






