Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 çay bardağı su
  • 2 litre (10 su bardağı) süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Süslemek için;

  • Tarçın
  • Fındık

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye 1 çay bardağı yıkanmış pirinçi ve 3 çay bardağı suyu ekleyip kaynatıyoruz.
  2. Suyunu çekip haşlanınca sütü ekliyoruz ve orta ara karıştırarak kaymaya bırakıyoruz.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra şekeri ekleyip 15 dk daha kaynatıyoruz.
  4. Küçük bir kasede 1 kaşık nişasta ve yarım çay bardağı suyu karıştırıp yavaş yavaş kaynayan sütümüze karıştırarak ek ediyoruz.
  5. Bir iki tıp karıştırıp vanilyayı ekliyoruz güzelce karıştırıp ocağı kapatıyoruz.
  6. Kaselere hisse edip kızartmak istediklerimizi üzerine birer çay kaşığı şeker serpiyoruz.
  7. Fırın tepsisine bir parmak kadar su ekleyip kaseleri tepsiye alıyoruz.
  8. Fırının üst rezidans kısmını açıp tepsiyi fırına veriyoruz.
  9. Üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  10. Üzerine fındık ek edip servis edebilirsiniz 🤗🤗 afiyet olsun 🤗.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Kereviz Sapı Şifa Ve Detoks Çorbası
Fransız Usulü Soslu Elmalı Kek
Bebek Elma Tatlısı
Çıtır Kabak
Çıtır, Çıtır Muhallebili Kadayıf
Sponful (Kaşık Tatlısı) Tarifi
Hdabla | © 2025 |