Açma

Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
- 5/6 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ,su ,maya ve şekeri karıştırma kabına alıp karıştırın, 10 dakika bekletin.
- Üzerine tuz ve unu azar azar ekleyin güzelce yoğurun.
- 2 mandalina büyüklüğünde kesimler koparın ve merdane ile açın tatlı tabağı büyüklüğünde .
- Üzerine çizikler atın rulo yapın, iki tarafı birleştirip tepsiye dizin.
- 35 dakika bekletin tepsi mayası için.
- Tepsi mayası bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
- 180 derecede alt üstü pişirin afiyet olsun 💫.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










