Açma

Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 5/6 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ,su ,maya ve şekeri karıştırma kabına alıp karıştırın, 10 dakika bekletin.
  2. Üzerine tuz ve unu azar azar ekleyin güzelce yoğurun.
  3. 2 mandalina büyüklüğünde kesimler koparın ve merdane ile açın tatlı tabağı büyüklüğünde .
  4. Üzerine çizikler atın rulo yapın, iki tarafı birleştirip tepsiye dizin.
  5. 35 dakika bekletin tepsi mayası için.
  6. Tepsi mayası bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
  7. 180 derecede alt üstü pişirin afiyet olsun 💫.

Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek (Sıcak Soslu)
Bezelyeli Dönerli Pilav
Şipşak Poğaça
Pişi (Patates Farkıyla)
Çilekli Sodalı Frozen Tarifi
Düdüklüde Ezogelin Çorbası
Hdabla | © 2025 |