Açma

Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 5/6 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ,su ,maya ve şekeri karıştırma kabına alıp karıştırın, 10 dakika bekletin.
  2. Üzerine tuz ve unu azar azar ekleyin güzelce yoğurun.
  3. 2 mandalina büyüklüğünde kesimler koparın ve merdane ile açın tatlı tabağı büyüklüğünde .
  4. Üzerine çizikler atın rulo yapın, iki tarafı birleştirip tepsiye dizin.
  5. 35 dakika bekletin tepsi mayası için.
  6. Tepsi mayası bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
  7. 180 derecede alt üstü pişirin afiyet olsun 💫.

Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Artan Balıktan Balık Çorbası (Videolu)
Limonlu Haşhaşlı Kek
Narlı Shot (C Vitamini Deposu)
Şipşak Muzlu Milföy Tatlısı (Airfryer ile)
Dereotlu Poğaça
Tahinli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet