Elma Şekeri

Elma Şekeri Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet elma (ben orta uzunluk kullandım)
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 3 adet karanfil (isteğe bağlı)
- 1 tane çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı kırmızı besin boyası
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Elma Şekeri Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak elmalarımızı çöp şişe geçiriyoruz. (dikkatli bir formda geçiriniz)
- Şeker,su,karanfil ve çubuk tarçını sos tenceremize alıp bir kez tahta kaşık ile karıştırarak kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
- Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 30 dk en kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
- 30. dakikada tarçın ve karanfilleri çıkarıyoruz.
- Kaynamanın 60. Dakikasında besin boyası ve limon suyunu ekliyoruz.
- Tekrar kaynamaya bırakıyoruz.
- Artık şerbetimiz bayağı kıvam almaya başlamıştır.
- Küçük bir kaşık ile kenara bir ölçü ayırıyoruz. Şeker 5-6 sn içerisinde ağırlaşıp katılaşmaya başlıyorsa tamam demektir.
- Ortalama bir buçuk saat kaynayan şerbeti ocaktan alıyoruz.
- Hemen elmaları bulamaya geçiyoruz.
- İlk iki elmada iki daldırış yapıyoruz. Yani bir daldırıyoruz sonra kaldırıp süzdürüp akabinde tekrar daldırıyoruz. Tekrar süzdürüp bir yağlı kağıt üzerine koyuyoruz. (ilk ikisi bu şekilde).
- Kalan elmaları tek daldırış yapıp süzdürüp yağlı kağıda alıyoruz. Zira şekerin sıcaklığı düştükçe yoğunluğu artıyor. Tek daldırış kâfi oluyor.
- Elmaları şekerle kapladıktan sonra katılaşması için buzdolabına kaldırılıyoruz.
- 4-5 saatin sonunda büsbütün katılaşmış olan elma şekerimiz servise hazır demektir.
- Yağlı kağıttan ayırmakta zorlanırsanız,yağlı kağıdın altına nemli bir bez serin ve 5-10 dk kadar bekletin sonra çarçabuk ayrılacaktırlar😇.
Elma Şekeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






