Börülce Salatası

Börülce Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı börülce
  • Börülceyi haşlamak için yeteri kadar su
  • 4 kol taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet kırmızı biber

Sosu için;

  • Yarım çay bardağından biraz eksik zeytinyağı
  • Yarım limon
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Tuz

Börülce Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle börülceyi uygun bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ek edelim ve yumuşayıncaya kadar haşlayalım suyunu süzelim.
  2. Maydanoz, soğan ,dereotu ve biberi güzelce yıkayıp doğrayalım, soğuyan börülceyi ile karıştıralım.
  3. Sos için bir kabın içerisine tahin, sirke ,zeytinyağı, limon ve tuzu alıp karıştıralım.
  4. Börülce salatasının üzerine her tarafına gelecek halde kaşıkla gezdirelim ve servis edelim.

Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Börülce Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Küçük Kaşarlı Ekmekçikler
Kakaolu Islak Kurabiye
Russischer Zupfkuchen (Russian Pluck Cake)
Kesin Denenmeli Çilekli Magnolia
Çıtır Tavuk
Kuskuslu Firik Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |