Şakşuka

Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük uzunluk patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 orta uzunluk patates
  • 3 büyük uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 diş sarımsak

Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle alacalı doğradığımız patlıcanların acısını almak için tuzlu suda bekletiyoruz.
  2. Sıvıyağda kapya biberlerimizi öldürdükten sonra kabuğunu soyup dilimlediğimiz domateslerimizi üzerine ekliyoruz.
  3. Sarımsağı da dilimleyip ekliyoruz.
  4. Başka bir tavada patlıcan ve patateslerimizi de kızartıyoruz.
  5. Suyunu bırakan domatese bir yemek kaşığı salça ekliyoruz.
  6. Daha sonra kıvam alan domates sosuna kızaran patates ve patlıcanlarımızı da ekliyoruz. Ve baharatları katıyoruz.Afiyet olsun.

Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahana Sarması
Enfes Yeşil İçecek
Demleme Makarna
Kabsa
Un Helvası
Bayatlamayan Yumuşak Poğaça
Hdabla | © 2025 |