Yufkasız Pırasalı Börek (Glutensiz)

Yufkasız Pırasalı Börek (Glutensiz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 sap pırasa
  • 2 adet havuç
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı mısır unu
  • 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Karbonat
  • Kaşar yahut beyaz peynir rendesi ( ben eklemeyi unutmuşum)

Yufkasız Pırasalı Börek (Glutensiz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pırasayı ince ince doğrayalım.
  2. Havucu da rendeleyip 3 yemek kaşığı zeytinyağı tuz ve karabiberle tava da pırasanın diriliği gidene kadar soteleyelim.
  3. Yumurta ve tuzu( damak tadınıza nazaran ekleyin) çırpalım.
  4. Yoğurt, peynir,3 yemek kaşığı zeytinyağı, karbonat ve mısır ununu da ekleyip çırpalım.
  5. Soğuyan pırasayı harcımızın içine ekleyelim güzelce karıştıralım.
  6. Büyük kare borcama yağlı kağıt serip üzerine harcımızı dökelim.
  7. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirelim. Çörek otu ve susam serpelim.
  8. 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirelim.Afiyet şifa olsun😇.

Yufkasız Pırasalı Börek (Glutensiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orjinal Pastane Poğaçası Tarifi
Plaska (Kırklareli Yöresi)
Churchil (Sağlıklı İçecek)
Gençlik İksiri (Hastalık Savar) Zerdeçal Shot
Katmer
Yoğurtlu Patates Çanağı
Hdabla | © 2025 |