Lebeniye Çorbası

Lebeniye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı pirinç
  • 2.5 litre sıcak su
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • 1 diş sarımsak

Köftesi için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 büyük rendelenmiş soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı nane

Lebeniye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte yoğurulup misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır.
  2. Tereyağı koyulan tavada ortada sallayarak köfteler kızartılır.
  3. Sıcak su tencereye koyulup pirinçler eklenir. Yumuşayana kadar pişirilir.
  4. Haşlanan nohutlar eklenip karıştırılır.
  5. Terbiyesi için materyaller karıştırılıp çorbanın suyundan 2 kepçe alınıp terbiyeye eklenir.
  6. Tencereye terbiye daima karıştırarak süratlice eklenir.
  7. Kaynayana kadar daima karıştırılarak pişirilir.
  8. Köfteler de eklenip karıştırılır.
  9. Tereyağı sos tavasında eritilip nane eklenip karıştırılır. Çorbaya eklenip karıştırılır.
  10. Tuzu ek edilip ocaktan alınır.
  11. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun :).

Lebeniye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mücver Tadında Omlet
Viral Olan Portakallı Kek (Videolu)
Fellah Köfte
Sütlü Mısır Çorbası
Pancarlı Şehriye Salatası
Soğan Dolması
Hdabla | © 2025 |