Patatesli Tavuk Butları

Patatesli Tavuk Butları Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk butu
  • 3 adet patates
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Bulamak için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Patatesli Tavuk Butları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk butları ve patatesi haşlayalım.
  2. Haşlanan patatesleri ezelim.
  3. Tavuk etlerini kemikten ayıralım çok ince didikliyelim.
  4. Kemikleri atmayın.
  5. Kaşarı rendeleyelim.
  6. Patates tavuk kaşar ve baharatları güzelce karıştıralım.
  7. Karışımdan büyük kesimler koparıp çıkardığımız kemiği ortasına koyup hal verelim.
  8. Hazırladıgımız butkarı evvel una sonra çırpılmış yumurtaya, sonra galete ununa bulayarak sıvı yağda kızartalım.

Patatesli Tavuk Butları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaymaklı Sahanda Yumurta
Puf Puf Tavada Kek
Nisan Sebzesi Kuşkonmazı Tavuklu Kremalı Deneyin
Çökertme Kebabı
İrmikli Bebek Kahvaltı
Mini Poğaça Pizza
Hdabla | © 2025 |