Fırında Mantar Dizmesi

Fırında Mantar Dizmesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kestane mantarı
- 2-3 çarliston yahut kapya biber
Sosu:
- 250 ml su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı biberiye
Köftesi:
- 300 gr. orta yağlı kıyma
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 orta uzunluk soğan rendesi
Fırında Mantar Dizmesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte için soğanın suyunu sıkalım.
- Tüm gereçleri ekleyip yoğuralım. Yassı köfteler yapalım.
- Mantarları sapından ayırıp soyalım.
- Büyük olanları ikiye bölüp tepsiye bir köfte bir mantar çanağı yerleştirelim.
- Orta kısma kalan köfte ve mantar saplarını, her tarafına da çarliston biberi yerleştirelim.
- Sosunu karıştırıp üzerlerine dökelim.
- 200 derece 40 dakikada fanlı ayarda çalıştırdığım fırına daha soğukken atıp beş dakika sonra ısınınca yağlı kağıdı ıslatıp buruşturup açtım ve üstüne serdim.
- Bu halde pişmeye devam etti.
- Son beş dakika kala kağıdı kaldırıp baktım kızarması kâfi gelmediyse kağıdı aldım ve kalan dakikalarında da üstü açık pişirdim.
Fırında Mantar Dizmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



