Kade (Kete) Tarifi (Ramazanın , Sahurların, Bayramın Vazgeçilmezi Olan O Tarif)

Kade (Kete) Tanımı (Ramazanın , Sahurların, Bayramın Vazgeçilmezi Olan O Tarif) İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta akı ( sarısı üzerini için )
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un ( yumuşak bir hamur elde edelim )
Helvası için:
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 50 gr margarin
- 3 su bardağı un
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz içi
Üzeri için;
- Ayırdığınız yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
- Susam
Kade (Kete) Tanımı (Ramazanın , Sahurların, Bayramın Vazgeçilmezi Olan O Tarif) Nasıl Yapılır?
- Bir yoğurma kabına maya, şeker, süt ekleyip karıştırın üzerini kapatıp 15 dakika mayanın kabarmasını bekleyelim.
- Mayamız kabardıktan sonra un dışındaki gereçleri ekleyip karıştıralım.
- Üzerine azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayalım üzerini güzelce bir örtü ile saralım 1 su buçuk saat dinlendirelim.
- İç harcı için;Yağları uygun bir tencereye alıp eritelim.
- Üzerine unu azar azar ekleyip güzelce karıştıralım unun beyaz renge gitsin biraz kavurup ocaktan aldıktan sonra ceviz ve şekerini ekleyip karıştıralım ve soğuması için kenara alalım.
- Birleştirmek için; Dinlenen hamurumuzdan iri mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle açalım.
- Arasına bir yemek kaşığı iç harcından koyup hamurun kenarlarından toparlayarak yuvarlak biçimde kapatalım.
- Kapattığımız kısım altta kalacak biçimde kapatalım ve üzerine yavaşça bastırarak yuvarlayalım.
- Tüm çörekleri bu süreci yaptıktan sonra 15 dk tepside mayalandıralım.
- Daha sonra üzeri için bir kabın içine ayırdığımız yumurta sarısını ve sıvı yağını karıştıralım ve bir fırça yardımıyla çöreklerimizin üzerine sürelim fazla kabarıp sert kabuk olmaması için çöreklerimizin üzerine çatalla delikler açalım susam çörek otu serpip dışarıdaki fırına yapmaları için gönderelim.
Not 1 ; Ramazan aylarında sahurun vazgeçilmezi ve bayramın kahvaltısı olmazsa olmazıdır.
Not 2; Hoşaf ile servis etmeyi muhakkak unutmayın bu ikili birbirine çok yakışır.
Kade (Kete) Tanımı (Ramazanın , Sahurların, Bayramın Vazgeçilmezi Olan O Tarif) Fotoğraflı Yapılışı



