Pancarlı Şehriye Salatası

Pancarlı Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük pancar
- 10 adet kornişon turşu
- Bir ölçü dereotu
- Bir ölçü maydanoz
- 2 su bardağı haşlanmış mısır
- 2 su bardağı şehriye
- Zeytinyağı
- Tuz
- Nar ekşisi
Pancarlı Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pancarı soyup küp küp doğruyoruz.
- Yaklaşık 1 litre suyla haşlamaya bırakıyoruz. (40 dakikada haşlanmış oluyor. )
- Pancarları salataya katmak için bir kaba alıyoruz.
- Şehriyeleri kavurup haşlanan pancarın suyunu kullanarak 1 çay kaşığı da tuz ekleyip şehriyeleri pişiriyoruz.
- Şehriyeler pişince soğumaya bırakıp öteki materyalleri doğrayıp bi kaba alıyoruz.
- Soğuyan şehriyeleri de kaba alarak zeytinyağı ve nar ekşisi ekleyip karıştırıyoruz.
Pancarlı Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
