Kadife Tatlısı

Kadife Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı kırmızı besin tozu
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1.5 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 pk vanilya
- 1 paket krem şanti
Kadife Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtalarınızı ve şekerinizi güzelce çırpın.
- Ardından yağınızı ve sütünüzü ekleyin.
- Ununuzu kakaonuzu ekleyip yeterlice çırpın.
- Kırmızı besin tozunuzu ekleyip yağlı borcama ek edin.
- 180 derece fırında 25- 30 dakika ortası pişirin, bu sizin fırınınıza bağlı.
- Muhallebi:1 litre sütünüzü tencereye ek edin.
- Ardından nişastanızı,şekerinizi ekleyin.
- Kaynayana kadar pişirin.
- Pişen muhallebiniz ocaktan aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin ve akabinde tereyağını ekleyin.
- Soğuk olan muhallebinize vanilyayı ekleyin.
- Ayrı bir kapta bir paket krem şantinizi biraz sütle yeterlice çırpın.
- Hazırladığınız krem şantiyi muhallebinize ekleyin.
- Pişen kekinizi fırından alın.
- Kekiniz borcamdan çıkarabilirseniz ortadan ikiye bölün.
- Ama ben bu süreci yapamam diyorsanız borcamda olan kekimizi kaşıkla üsttü ve tabanı eşit olacak halde ayıyıklayın.
- Ortadan ikiye ayırdığınız kekinize muhallebi ek edin kaşıkla aldığımız kekinizi robottan geçirip ufalayıp muhallebinin üzerini kapatacak formda her tarafını serpiştirin.
- Tatlımız servise hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun fotoğraf paylaşmayı yorum yapmayı unutmayın.Şimdilik hoşça kalın🤎.
Kadife Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

