Şerbeti Kaynatılmadan Hazırlanan İrmikli Portakallı Lokumcuk Tatlısı

Şerbeti Kaynatılmadan Hazırlanan İrmikli Portakallı Lokumcuk Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüm 200 ml
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 portakalın kabuğunun rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı bu yüzden denetimli ekleyelim 4.5- 5 su bardağı)
İçi için;
- Fındık kesimleri / ceviz parçaları
Üzeri için;
- İrmik
- Hindistan cevizi
- Parça fıstıklar
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı kaynar su
- 1-2 damla limon
Şerbeti Kaynatılmadan Hazırlanan İrmikli Portakallı Lokumcuk Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben yarım ölçü yaptım. Yarım ölçü yaparkende tatlımın hamuru için 1 yumurta kullandım, öteki materyalleri direkt yarıya düşürerek bu tanımı hazırladım.
- İlk olarak tatlının şerbetini hazırladım.
- Kaynar su ve şekeri eriyene kadar karıştırıp bir iki damla limon sıktım.
- Hazırladığım şerbetimi soğuması için buz dolabına kaldırdım.
- Daha sonra tatlının hamurunu yoğurmak için; yoğurma kabına evvel yumurta yoğurt, sıvı yağ, ve irmiği ekleyerek karıştırdım.
- Daha sonra üzerine portakal kabuğu rendesi, vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyerek yoğurdum.
- Yoğurduğum tatlı hamurunu elimle açtım içine ceviz kesimleri koyup yuvarladım. Biraz daha küçük yaparsanız daha hoş olur.
- Yuvarladığım tatlılarımı irmiğe buladım ve üzerine en son kahvaltı bıçağı yardımıyla biçim verdim. (önce çırpıcı yardımıyla biçim verdim beğenmedim yine yuvarladığım için birtakım formlar bozuk. Kahvaltı bıçağıyla daha hoş oldu. )
- 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirdikten sonra birinci socağı çıkan tatlımın üzerine soğuk şerbeti döktüm ve üzerini kapattım.
- Yaklaşık 1 buçuk saat sonra tatlım tüm şerbetini çekmişti. Kesinlikle kaydedin hem çok pratik hem de çok hoş.
Şerbeti Kaynatılmadan Hazırlanan İrmikli Portakallı Lokumcuk Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










