Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 7 su bardağı un
- 3 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Varsa galeta unu
Üzeri için;
- 2,5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yumurta sarısı (1 yumurta sarısıda olur)
- Çörek otu
- Susam
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ,tuz,şeker hepsini yoğuracağınız kaba alın karıştırın.
- 3 bardak ılık suyu ek edip hamuru toparlayalım.
- İyice yoğurun üstünü kapatıp en az 50 dakika dinlendirin.
- Hafif un serpiştirip tezgah üstünde yoğuralım iki eşit modüle bölelim.
- Tepsimize galeta unu serpiştirip hamuru üzerine koyup elimizle açalım.
- 2 yumurta sarısı ve 2,5 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıp üzerine sürüp elimizle pide biçimini verelim.
- Çörek otu ve susamı üzerinde gezdirelim evvelce ısıttığımız 230 derece fırında 35 dakika da pişirelim.
Hepinize afiyet olsun tüm niyetlerimiz kabul olsun iyi ramazanlar.
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












