Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 7 su bardağı un
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Varsa galeta unu

Üzeri için;

  • 2,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta sarısı (1 yumurta sarısıda olur)
  • Çörek otu
  • Susam

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ,tuz,şeker hepsini yoğuracağınız kaba alın karıştırın.
  2. 3 bardak ılık suyu ek edip hamuru toparlayalım.
  3. İyice yoğurun üstünü kapatıp en az 50 dakika dinlendirin.
  4. Hafif un serpiştirip tezgah üstünde yoğuralım iki eşit modüle bölelim.
  5. Tepsimize galeta unu serpiştirip hamuru üzerine koyup elimizle açalım.
  6. 2 yumurta sarısı ve 2,5 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıp üzerine sürüp elimizle pide biçimini verelim.
  7. Çörek otu ve susamı üzerinde gezdirelim evvelce ısıttığımız 230 derece fırında 35 dakika da pişirelim.

Hepinize afiyet olsun tüm niyetlerimiz kabul olsun iyi ramazanlar.

Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Soslu Kek
Anne Keki
Yulaflı Fit Poğaça
İkramlık Kurabiye Tabağı (4 Çeşit)
Kahramanmaraş Usulü Yaz Dolması
Tutmaç Çorbası
Hdabla | © 2025 |