Unsuz Glütensiz Tahıllı Ekmek

Unsuz Glütensiz Tahıllı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 su bardağı ince öğütülmüş yulaf
- 2 adet yumurta
- 3-4 çorba kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı çiğ kabak çekirdeği içi
- 2 yemek kaşığı iri yulaf
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- 3 yemek kaşığı keten tohumu
- 1-2 yemek kaşığı çia tohumu
- 1 çorba kaşığı file badem
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı süt
- Kabartma tozu
Unsuz Glütensiz Tahıllı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve yoğurdu derin bir kapta karıştırıyoruz.
- Üzerine öteki gereçleri de ekleyip, güzelce karıştırıyoruz yumuşak yapışkan bir hamur elde ediyoruz.
- Karışımı yağlı kağıt serili fırın kabına alıyoruz.
- İçerisine eklediğimiz materyallerden üzerine süsleme yapıyoruz bu etap isteğe bağlıdır dilerseniz süslemeden de pişirebilirsiniz.
- Önceden işitilmiş 150° fırında 30 35 dakika kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkartıp, soğumasını bekliyoruz ekmek soğuduktan sonra dilimleyip servis edebiliriz afiyet olsun.
Unsuz Glütensiz Tahıllı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





