Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 pk vanilya
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı sıkma portakal suyu
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un

Glazür için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şekeri, vanilyayı ve portakal kabuğunu bir kaba alıp elinizle ovuşturun.
  2. Yumurtaları ek edip köpürene kadar çırpın.
  3. Portakalsuyu ve sıvı yağını ek edip kısa karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu ek edip yedirin.
  4. Yağlanmış kek kalıbına harcı döküp, evvelce ısıtılmış 180° fırında 35-40dk pişirin.
  5. Pudra şekeri ve portakal suyunu dikkatlice karıştırıp soğuyan kekin üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Pratik Sebzeli Kahvaltılık Krep
Mısır Unlu Ekmek
Buzluk İçin Börek Tarifi (Videolu)
Fit Poğaça
Glutensiz Yulaf Ezmeli Poğaça
Kade (Kete) Tarifi (Ramazanın , Sahurların, Bayramın Vazgeçilmezi Olan O Tarif)
Hdabla | © 2024 |