Cantik Pide

Cantik Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya (10g)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un

İç harcı için;

  • 400 gram yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kapya kırmızı biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Cantik Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için; kıymayı derin bir kabın içerisine alın. Soğan sarımsak biberleri ve domatesin kabuğunu soyup, robottan geçirip, kıymanın üzerine ek edin. Maydanozu ince kıyın baharatlarıda ekleyin, karıştırın.
  2. Hamuru için; yoğurma kanınızın içerisine un hariç bütün gereçleri ekleyip, karıştırın denetimli unu ek edin ve yoğurun yumuşak bir hamur elde edin. Üzeri kapalı 2 saat mayalandırın.
  3. Hamurdan 16-17 tane beze elde edin üzeri kapalı 10 dakika dinlendirin. Hamurun ortasını bardak bastırarak inceltin görüntüde olduğu üzere yuvarlak hal verin kenar kısmı kalın olacak.
  4. Hazırladığımız harçtan pidenin ortasına çokça koyup yayıyoruz. Kenarlarına yumurta sarısı yoğurt karışımı sürüp pişiriyoruz.

Cantik Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çatlak Kurabiye ( Brownie Tadında Enfes Bir Lezzet )
Roka Cacık
Puf Puf Elmalı Pankek
Pamuk Poğaça
Portakallı Kurabiye
Havuçlu Pasta
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet