Cantik Pide

Cantik Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya (10g)
- 1 yemek kaşığı toz şeker (silme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
İç harcı için;
- 400 gram yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 kapya kırmızı biber
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Cantik Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için; kıymayı derin bir kabın içerisine alın. Soğan sarımsak biberleri ve domatesin kabuğunu soyup, robottan geçirip, kıymanın üzerine ek edin. Maydanozu ince kıyın baharatlarıda ekleyin, karıştırın.
- Hamuru için; yoğurma kanınızın içerisine un hariç bütün gereçleri ekleyip, karıştırın denetimli unu ek edin ve yoğurun yumuşak bir hamur elde edin. Üzeri kapalı 2 saat mayalandırın.
- Hamurdan 16-17 tane beze elde edin üzeri kapalı 10 dakika dinlendirin. Hamurun ortasını bardak bastırarak inceltin görüntüde olduğu üzere yuvarlak hal verin kenar kısmı kalın olacak.
- Hazırladığımız harçtan pidenin ortasına çokça koyup yayıyoruz. Kenarlarına yumurta sarısı yoğurt karışımı sürüp pişiriyoruz.
Cantik Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


