Sulu Köfte

Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram yağsız kıyma
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çorbası için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 litre su

Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabınızın içine kıymayı, bulguru, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, unu, irmiği karabiber, kırmızı biber ve nane koyup güzelce yoğurunuz.
  2. Sonra küçük bir kaseye yağ koyup orta sıra elinizi batırıp, küçük bilye halinde avcunuzda yuvarlayınız.
  3. Pişirme kalbinizin içine tereyağı koyup eritiniz sonra içine salçayı koyup bir iki çeşit çeviriniz tuzu ve naneyi ek ediniz, kaynamaya bırakınız.
  4. Kaynayan suya yapmış olduğunuz köfteleri içine atınız kıvam alıncaya kadar pişiriniz. Çorbanız hazırdır.

Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Cevizli Anne Kurabiye
Adana Kebap
Ev Usulü Tavuklu Pide
Aronyalı Kek (Cheesecake Tadında)
Sütlaç
Kornişon Turşu
Hdabla | © 2025 |