Sütlü Brokoli Çorbası

Sütlü Brokoli Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım adet brokoli
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet küçük uzunluk havuç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 100 ml süt
Damak tadınıza nazaran:
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Sütlü Brokoli Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle brokoli çiçeklerini ayırıp, suda bekletelim ve suyunu süzelim.
- Soğanı sarımsağı havucu, ince ince kıyalım.
- Uygun tavaya yağı alalım, kızgın yağın üzerine soğanı sarımsağı ek edelim denetimli halde kavuralım.
- Havucu ve brokoliyi ek edelim, kaşık yardımı ile karıştırıp kaynamış olan suyu ek edelim.
- Diğer taraftan uygun tavaya tereyağını alalım ve unu kavuralım.
- Yumuşamış olan havuç ve brokolinin üzerine kavrulmuş unu ek edelim.
- Sütü ek ettikten sonra tekrar kaynamaya bırakalım ve blenderden geçirelim.
- Servis anı isteğe nazaran baharatı ve tuzu ek edebilirsiniz.
Sütlü Brokoli Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

