Vişne Soslu Treliçe

Vişne Soslu Treliçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • Yarım su bardağı şeker

Krem şanti için:

  • 1 paket krem şanti (75 gr)
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Üzeri için:

  • 350 gram vişne
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 paket vanilya

Vişne Soslu Treliçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir kaba yumurtaları ve şekeri alalım.
  2. Köpük köpük oluncaya kadar mikserle güzelce çırpalım.
  3. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrardan çırpalım.
  4. Kare borcama pişirme kağıdını yerleştirelim. Akabinde hazırladığımız hamuru borcama boşaltalım.
  5. Hamuru bir spatula yardımıyla eşit bir biçimde yaydıktan sonra kekimizi 160 dereceye ısıttığımız fırında fansız ayarda 35 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
  6. Diğer taraftan keki ıslatmak için; bir kaba süt ve şeker ekleyelim. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak bir kenara alalım.
  7. Sosu için; sos tenceresine çekirdekleri çıkmış vişnelerimizi alalım. Akabinde şekeri ilave edelim.
  8. Diğer taraftan mısır nişastasına suyu ekleyelim. Karıştırarak nişastayı çözelim.
  9. Daha sonra hazırladığımız nişastayı tencereye ek edelim ve güzelce karıştıralım.
  10. Vişne sosunu daima karıştırarak orta ateşte pişirelim.
  11. Sos kaynamaya başladıktan sonra vanilya ek ederek tekrardan karıştıralım.
  12. Kaynayan sosu ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  13. Bu ortada pişen kekimizi fırından alalım karşıt çevirerek pişirme kağıdını süratlice çıkardıktan sonra bir kürdan yardımıyla üzerine delikler açalım.
  14. Hazırladığımız süt şerbetini üzerine gezdirelim. Kekimizi oda sıcaklığına gelinceye kadar beklemeye bırakalım.
  15. Oda sıcaklığına geldikten sonra kekin üzerine çırpılmış krem şanti sürelim.
  16. Krem şantiyi güzelce yaydıktan sonra soğuyan vişne sosu da üzerine gezdirelim. Sosumuzu da tekrar her yeri eşit olacak formda yayalım.
  17. Tatlımızı bu biçimde mümkünse 1 gece yahut en az 3-4 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  18. Servis esnasında üzerini dilediğiniz biçimde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Vişne Soslu Treliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Kıyması İle Lahmacun Pidesi (Anne Tarifi) (Taş Fırında)
Çıtır Çıtır El Açması Börek
Biber Salatası
Yumurtasız Yayla Çorbası
Somun Ekmek (Fırından Alınmış Gibi)
5 Dakikada Kahvaltılık Kaşarlı Mantar
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet