Çiçek Poğaça (Videolu)

Çiçek Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 4 dolu su bardağı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
İçi için
- 100 gram beyaz peynir
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Çiçek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur materyallerimizi bir kasede karıştıralım, mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu kesimlere bölelim ve eşit biçimde bezeler yapalım.
- Videodaki üzere açalım ve içerisine istediğiniz iç harcı ekleyerek saralım çubuk şiş ile hal verelim.
- Tepsimize dizelim üzerine bir yumurta sarısı sürelim.
- 180 190°’de kızarana kadar pişirelim.
- Pofuduk olan bu poğaça tanımını kesinlikle deneyin çok lezzetli oluyor.

Çiçek Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









