Hira Tatlısı

Hira Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 ölçü irmik

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Hira Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
  2. Hamur materyalleri ile yumuşak bir hamur yapılıp biçim verilir.
  3. Tatlılar irmiğe bulanır.
  4. 180 derece fırında denetimli olarak 25-30 dk pişirilir.
  5. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülür.
  6. Soğuyunca servis edilir.

Hira Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çimdik Kurabiye
Kahramanmaraş Usulü Yaz Dolması
Maş Fasulyeli Krep (Çin Mutfağı)
Portakallı Sütlü Pasta
Soğuk Baklava Tarifi
Zeytinyağlı Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |