Güllaç

Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 2 litre süt
- 4 bardak şeker (çok tatlı sevmiyorsanız 3 bardak katabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı gül suyu
- 1 bardak dövülmüş ceviz (biraz iri taneli)
Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Parlak olan güllaç yaprakları üste gelecek halde ayarlıyoruz ben dikdörtgen borcam için 4 e bölüyorum yaprakları.
- Hafif eli yakacak halde sütümüzü ısıtıyoruz. 1 kepçe borcama süt ekleyip üstüne yaprakları diziyoruz bu halde güllaç yaprağımızın yarısına kadar yapıyoruz, ortasına ceviz serpip tekrar kalan yaprakları da sırayla ıslatıyoruz.
- Sonn kata gelince biraz süt artıyor onuda hepsini ekliyorum güllacımız hazır afiyet olsun süslemesi size kalmış birşey 😇
Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
