Fırın Makarna

Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

Başamal sos için;

  • 4 su bardağı süt (800ml)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar
  • 3-4 kaşık tereyağ

Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı klasik bir halde haşlıyoruz.
  2. Başemal sos gereçlerini küçük bir tencerede kaynayana kadar pişiriyoruz.
  3. Büyük bir kapta makarnayı sos ile birleştirip, fırın kabına alıyoruz.
  4. Üzerine rendelenmiş kaşar ve terayağ ekleyip, evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun:).

Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Baklavalık Yufkayla Enfes Börek
Kuymak- Kahvaltının Baştacı (Videolu)
Havuç Topu
Kadayıf Tatlısı (Videolu)
Kısır (Esmer Bulgurlu, Bol Sebzeli)
Yoğurtlu Kıymalı Karnıbahar
Hdabla | © 2025 |