Fırın Makarna

Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
Başamal sos için;
- 4 su bardağı süt (800ml)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 (yarım) tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar
- 3-4 kaşık tereyağ
Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnayı klasik bir halde haşlıyoruz.
- Başemal sos gereçlerini küçük bir tencerede kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Büyük bir kapta makarnayı sos ile birleştirip, fırın kabına alıyoruz.
- Üzerine rendelenmiş kaşar ve terayağ ekleyip, evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun:).
Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





