Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük top patlıcan
- Tavuk göğsü
- 2 adet soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Kekik
- Kimyon
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Zeytinyağ
- Salça
Tavuklu Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları ortadan ikiye ayırıp, içlerini çiziyoruz, yağ ve tuzla ovup fırınlıyoruz.
- Sonra tavuk göğsünü küp küp doğrayıp tavaya alalım. Tavada suyunu çekene kadar kavuralım ve zeytinyağ ekleyelim. Üzerine ince ince doğranılmış biberleri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Soğan ve sarımsağı da içine ekleyelim. İnce doğranmış domatesi ve baharatları da koyup, domatesler eriyince altını kapatalım.
- Fırında pişen patlıcanları da içini çatal ile ezelim ve pişirdiğimiz harç ile dolduralım. Salçalı su yapıp tepsiye ekliyelim ve 15 dakika fırınlıyalım. Üzerine isteğe nazaran maydanoz serpiştirebilirsiniz. Âfiyet olsun.
Tavuklu Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

