Ispanaklı Labneli Poğaça (Kabartma Tozu İle)

Ispanaklı Labneli Poğaça (Kabartma Tozu İle) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı püre haline getirilmiş ıspanak yaprağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine ayrılacak)
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı yahut sade yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı +1 yemek kaşığı un
İçine;
- 1 su bardağı labne peyniri
Ispanaklı Labneli Poğaça (Kabartma Tozu İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ıspanakları yeterlice yıkıyoruz. Saplarını kesip atıyoruz. Yalnızca yapraklarını kullanıyoruz. Derin bir kaba koyup üzerine 2 su bardağı kaynar su döküyoruz. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletiyoruz.
- Süre sonunda ıspanakları uygunca sıkıp fazla suyunu atıyoruz. Ispanakları bilendırdan geçirip püre haline getiriyoruz. Sade yağ yahut tereyağı ocakta bir tavada eritiyoruz.
- Sıvı materyalleri yoğurma kabına koyup karıştırıyoruz. 1 su bardağı un ve kabartma tuzunu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Unu azar azar ekliyoruz. Çok tok bir hamur olmayacak. Hafif ele yapışacak kıvamı. Ben 2 su bardağı +1 yemek kaşığı kullandım. Un markasına nazaran ölçü değişebilir.
- Hazır olan hamuru buzdolabında 10 dakika dinlendiriyoruz. Fırını 175 derecede fansız ayarda ısıtmaya başlıyoruz.
- Hamuru dolaptan alıp küçük bezeler yapıyoruz. Merdane yardımıyla yuvarlak halde açıyoruz. Gerekirse açarken az un serpebilirsiniz.
- Bezenin ortasına labneden 1 tatlı kaşığından biraz fazla koyup kapatıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine çok az yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz.
- 175 derecede 35 dakika pişiriyoruz. Üzerleri ve altları kızarınca fırından çıkarıyoruz.
Ispanaklı Labneli Poğaça (Kabartma Tozu İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







