Gerçek Ramazan Pidesi (Fırıncı Pidesi)

Gerçek Ramazan Pidesi (Fırıncı Pidesi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket instand maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 750 ml soğuk su
  • 1 kg un (yaklaşık 9 su bardağı)

Şifa bulamacı için:

  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 4 kaşık ılık su
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 1 yumurta sarısı

Gerçek Ramazan Pidesi (Fırıncı Pidesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kavanoza 1 yemek kaşığı un maya şeker ve yarım çay bardağı ılık su koyup karıştırın 20 dakika kadar kabarmasını bekleyin.
  2. Şifa bulamacı için; unu kaseye alın üzerine ılık su döküp karıştırın. Sonra kaynar suyu dökün hafif akışkan bir hal alacak.
  3. Hamur ılıdıktan sonra yumurta sarısını ekleyip karıştırın.
  4. Yoğurma kabına unu eleyerek koyun.
  5. Bu süreç unun hava almasını ve pidenin daha pofidik olmasını sağlar.
  6. Suyu yavaş yavaş ek ederek ele yapışan bir hamur yoğurun.
  7. Üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin. Bu sürece otoliz deniyor yani glütenin açığa çıkması.
  8. Hamuru kenarlarından çekiştirerek alt üst edin.
  9. Kabaran mayayı hamurun üzerine döküp hamura uygunca yedirin.
  10. Hamur düzgünce kıvam alıp, maya hamura karıştıktan sonra tuzunu üzerine döküp tekrar yoğurun.
  11. Tezgaha un serpin hamuru döküp toparlayın.
  12. Hamuru eşit modüllere kesin.
  13. Hamurun kesilen ıslak tarafı içe gelecek formda tezgaha serip, çekiştirerek genişletin.
  14. Sonra dört kenarını ortada zarf üzere katlayın tekrar kenarları ortada buluşturup sıkı bezeler yapın.
  15. Bu kıymetli bir ayrıntı. Unlanmış sofra bezine aralıklı olarak koyun üzerini bez örtüp, oda ısısına nazaran 1 saat bekletin.
  16. Fırını 230 derecede pizza ayarında ısıtın.
  17. Tepsiyi fırının en alt rafına altı üste gelecek formda yani zıt yerleştirin.
  18. Pidemiz tepsinin dış tabanında pişecek.
  19. Mayalanan bezeyi havasını çok söndürmeden pişirme kağıdına koyun.
  20. Üzerine şifa bulamacını sürüp tırnaklarınızla kenarlarından evvel daire hali verin.
  21. Sonra ortalarına parmaklarınızla bastırarak baklava dilimi formunu verin bu süreci yaparken hamur genişliyor aslında.
  22. Parmaklarınız hamura güzelce girmeli kabaracağı için dilimler kaybolmasın.
  23. Üzerine susam ve çörek otu serpiştirin. Karşıt olarak ısınmış fırın tepsisine yerleştirin. Yaklaşık 15 _20 dakika pişirin. Fırıncı pidemiz hazır. Afiyet şifa olsun. İyi ramazanlar.

Not: Ben bir büyük iki küçük pide yaptım. Büyük pidem biraz kalın ve kabarık oldu. Öbürleri tam fırıncı pidesi kalınlığında oldu. Dileseniz hamuru 4 orta uzunluk pide olarakta ayarlayabilirsiniz.

Gerçek Ramazan Pidesi (Fırıncı Pidesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Un Helvası
Revani
Çay Saati Lezzetli Patates Böreği
Yayla Çorbası ( Buğdaylı )
Cup Kek Tarifi (Sosu İle Şahane)
Borcamda Nefis Patatesli Kıymalı Graten
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet