Tavuklu Bezelye Yemeği

Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı tavuk incik
  • 1 adet kuru soğan
  • 500 gram bezelye (derin dondurucudan)
  • 3-4 yemek kaşığı domates konservesi
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber (arzuya göre)

Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye zeytinyağı ve üzerine kuşbaşı tavuk etleri alınır. Etler suyunu bırakıp tekrar çekince biraz kavrulur. Yemeklik doğranmış olan soğan ek edilir ve bir arada biraz daha kavrulur.
  2. Sonra salçası eklenir ve 1-2 dakika daha çevrilir. Üzerine domates püresi, tuz ve pul biberi eklenir.
  3. Bir iki taşım kaynayınca bezelyeler ve göz kararı sıcak su ek edilir ve pişmeye bırakılır. Sıcak servis edilir. 👩‍🍳 Afiyet olsun.

Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiğköfte
Peynirli Dökme Böreği
Fırın Sütlaç
Etsiz Çiğ Börek (Acısız)
Bonibon Kurabiye
Kaptandan Enfes Mücver Tarifi
Hdabla | © 2025 |