Ramazanın Gülü Güllaç Tarifi

Ramazanın Gülü Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç yaprakları

Güllaç yapraklarını ıslatmak için;

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı besin da kullanılan gül suyu
  • 1.5 litre süt

Ara katı için;

  • Yarım su bardağı fındık

Süslemek için;

  • Vişne
  • Nar
  • File fındık
  • Toz fıstık
  • Hindistan cevizi

Ramazanın Gülü Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Büyük bir tencereye sütü gül suyunu ve şekeri ilave edip ocağa koyalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım. Süt kaynamadan ocaktan alalım. Ilık olması kâfi.
  2. Güllaç yapraklarını ikiye bölüp, servis kabına dizelim. Yaprakların üzerine sütten gezdirelim. Yapraklar alt ve üst eşit halde yerleştirip sırasıyla yaprak ve süt formunda ilerleyelim. Orta katına gelince fındığı serpelim.
  3. Aynı biçimde yapraklar ve süt sırasıyla katları tamamlayalım. En son sütü her yerine gelecek biçimde gezdirelim.
  4. Meyveler ve dilediğimiz eserlerle süsleyelim. Afiyet olsun🩷.

Ramazanın Gülü Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Meyveli Ve Damla Çikolatalı Kurabiye (Buzluk İçin Uygun)
Tiramisu Tarzında Meyveli Tatlı
Et Soteli Tembel İşi Beğendi
Kuzulu Orman Kebabı
Mayasız Pişi
Hasta Çorbası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet