Kayısılı Muhallebi (6+ Ay)

Kayısılı Muhallebi (6+ Ay) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 gün kurusu kayısı
  • 1 su bardağı su (kayısıları haşlamak için)
  • 1 tatlı kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı içme suyu
  • 1 ceviz

Kayısılı Muhallebi (6+ Ay) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Gün kurusu kayısılarımızı buharda yahut suda haşlayalım. Haşlandıktan sonra çatal yardımı ile ezelim.
  2. İrmik ve suyumuzu tencereye alalım ve karıştırarak pişirelim.
  3. Pişen muhallebimizin üzerine kayısımızı ekleyerek 1 dk karıştırarak pişirelim.
  4. Pişen muhallebimizi kasemize alalım, üzerine rendelediğimiz cevizimizi ekleyelim. Miniklere afiyet olsun. 💙.

Kayısılı Muhallebi (6+ Ay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantar Soslu Tavuk Izgara
Pastane Usulü En Nefis Supangle
Tam Kıvamında Mozaik Pasta
Pastane Usulü Islak Kek
Pratik Domates Çorbası
Pileli Börek
Hdabla | © 2025 |